Dijous, 12 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Panderos i panderetes van omplir de sons el centre de Vilafranca celebrant els seus aniversaris

Els Panderos celebraven 150 anys i les Panderetes 50 anys de la seva presència a la Festa Major i aprofitant els seus punts en comú van decidir organitzar una cercavila conjunta.

Dissabte a la tarda els carrers del centre de la vila es van omplir de sons de festa major per tal de celebrar el 150è aniversari del Ball de Panderos, i el 50è aniversari del Ball de Panderetes. Ambdós grups han estat fent activitats diverses per commemorar aquestes efemèrides, però en aquesta ocasió sumaven esforços per tal d’oferir una cercavila amb acompanyament d’altres grups tant de panderos com de panderetes vinguts d’altres punts de la geografia catalana.
Jonathan Moreno, del Ball de Panderos de Vilafranca, comentava que l’any 1868 va ser el de la seva primera aparició a la Festa Major.
Sobre aquesta col·laboració amb el Ball de Panderetes per organitzar la cercavila, Moreno considera que és una bona opció, i més tinent present que son dos balls que comparteixen força coses, a banda de l’instrument amb què s’acompanyen.
El Ball de Panderetes, com dèiem, celebra 50 anys, i de fet van sortir per primer cop a la Festa Major l’any 1968, aprofitant que precisament el Ball de Panderos aquell any no sortia a ballar.
Va representar també, com explica Míriam Díaz, del Ball de Panderetes, la incorporació de la dona al seguici festiu.
A la cercavila hi van participar els Panderos del Vendrell els Panderos de Premià de Mar, les panderetes de Sant Quintí, Sant Pere de Ribes, Sant Pere de Riudebitlles i de Sitges.
A continuació es va fer un sopar popular i concerts de diversos grups a la zona de darrera de l’Auditori.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

04:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.
05:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
05:30
Pica lletres
Concurs per millorar l'ús del català, amb Clàudia Climent

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: