Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca celebra el seu 25è aniversari

Al llarg d’aquest curs 2023/2024 l’Escola Municipal de Música de Vilafranca del Penedès Maria Dolors Calvet celebrarà els actes commemoratius del seu 25è aniversari.

Aquest dimarts s’ha fet a la mateixa escola la presentació de les diverses iniciatives que es faran amb motiu d’aquesta efemèride.

La regidora d’Educació Gemma Romeu ha remarcat que per a l’Ajuntament és un orgull que una escola de titularitat municipal hagi arribat als 25 anys.

Per la seva banda, Carles Sanz ha comentat que l’objectiu principal durant aquests anys ha estat la formació a través de la música amb la voluntat que “els alumnes acabin esdevenint futurs melòmans, músics amateurs o fins i tot músics professionals. I que aquests acabin incidint de forma positiva en el seu entorn i en la societat que els envolta”.

Sanz ha xifrat l’impacte de l’escola en unes 1.200 persones al llarg del curs, entre les 600 alumnes que cursen estudis reglats a l’EMM, els 500 que participen al projecte “+ música” a les escoles de primària i els més de 100 que participen en activitats i cursets de curta durada.

Al seu torn, Núria Beltran posava èmfasi en la participació de les diverses formacions de l’escola en el cicle festiu de Vilafranca, així com en altres escenaris com poden ser la programació de l’Auditori Municipal, la col·laboració amb la Camerata Penedès o el Vijazz. També ha parlat del projecte + Música.

Ricard Parera i Jordi Mestres han estat els encarregats de presentar les activitats principals del 25è aniversari en què destaca la presentació de la nova imatge gràfica i identitat de l’escola, elaborada per l’estudi vilafranquí Ladyssenyadora.

Per tancar el primer trimestre del curs, a l’habitual concert de Nadal de l’escola a l’Auditori Municipal, hi haurà una novetat: la Coral de Mares, Pares i Alumnes Adults. Aquesta coral és de nova creació amb l’objectiu de celebrar el concert junt amb els alumnes de Cant Coral i Cor i l’acompanyament de l’orquestra de l’escola. Una bona oportunitat per compartir música entre mares, pares i fills.

Començarà l’any 2024 amb cursos de curta durada oberts a tota la ciutadania, però n’hi haurà un de ben especial. Constarà de tres sessions per treballar la creativitat amb els instruments de corda, de la mà dels AUPA Strings. Aquest reconegut quartet de corda també oferirà un concert a mode de clausura del curs a l’auditori de l’escola, amb la participació dels alumnes del curs.

Un dels plats forts arribarà al mes d’abril amb la culminació del projecte ‘El gotim daurat’. Aquesta cantata de producció pròpia serà interpretada pels alumnes de 2n de totes les escoles de primària de la vila. Darrera la producció hi ha estat l’àrea de música tradicional, així com mestres de l’escola com Anna Roig i Àlex Cassanyes, i també participants externs com la Tresca i La Verdesca, Anna Mongay o Pilar Sanjosé com a responsable del material pedagògic. El principal objectiu d’aquesta obra és apropar els instruments de música tradicional als alumnes de tot Vilafranca. També es farà una edició pròpia de l’escola amb la voluntat d’amplificar i reproduir la cantata fora de la vila en un futur.

Amb el bon temps, al maig, l’escola sortirà al carrer amb un piano de cua per oferir a la vila tot un dia de sessions didàctiques i concerts. Aquesta activitat anirà liderada per Canals porta Cua conjuntament amb l’àrea de piano de l’escola.

Com a cloenda dels actes del 25è aniversari es farà l’habitual Ball a Banda amb uns convidats de luxe. Serà davant del Palau Baltà dissabte 1 de juny, amb un ball de Ministrers, sopar popular i concert de la Sidral Brass Band ampliada amb la banda de l’escola. Una oportunitat per ballar i tancar aquest aniversari amb més de 70 músics dalt l’escenari.

A més a més, durant el curs també hi haurà trobades de Big Bands, flautes travesseres, concerts a l’Espai Jove La Nau, setmanes de concerts a l’escola, colònies, concerts a l’Auditori Municipal, els habituals cursos de curta durada, participació al Carnaval, Festa Major, etc…

Amb tot aquest extens programa queda palesa la important aposta que fa l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per l’activitat musical, reconeixent la seva rellevància des de la perspectiva social i cultural, ja que les manifestacions artístiques no tan sols són generadores d’espais de coneixement sinó també d’espais d’experiència dins l’entorn proper (centre escolar, barri, poble, ciutat…).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: