Dilluns, 29 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’església de Sant Francesc serà visitable els dissabtes al matí

L’església de l’antic convent dels franciscans és un sobri edifici gòtic de finals del segle XIII d’un gran valor arquitectònic, artístic i històric.

La iniciativa completa la que va començar la parròquia de Santa Maria, que des del mes de novembre passat obre la cripta els dissabtes al matí d’onze a dos quarts de dues, gràcies a un grup de voluntaris. Després de l’èxit d’aquesta proposta, les parròquies de Vilafranca l’amplien ara amb l’església de Sant Francesc, que estarà oberta també en el mateix horari els dissabtes al matí dels mesos de juliol i agost. L’Ajuntament de Vilafranca, mitjançant les regidories de Cultura i de Promoció Turística, dona suport a aquesta iniciativa i col·labora en la seva difusió.

La cripta de Santa Maria data del segle XVI i acull des de 1700 les relíquies de Sant Fèlix. L’any 1916 el bisbe Torras i Bages va fer donació de dues obres en marbre de l’escultor modernista Josep Llimona: l’altar de Sant Fèlix i el conjunt escultòric del Davallament de la Creu.

L’església de l’antic convent dels franciscans és un sobri edifici gòtic de finals del segle XIII d’un gran valor arquitectònic, artístic i històric. En una de les capelles s’hi exposa el conegut retaule de la Mare de Déu i Sant Jordi, una joia de l’art gòtic català de finals del segle XIV, atribuït a Lluís Borrassa.

Les Parròquies de Vilafranca seran les encarregades de l’obertura d’aquests dos espais i en funció dels resultats d’aquests primers mesos s’avaluarà la continuïtat de cara al mes de setembre i endavant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: