Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tretzena Nit Solidària del Rotary reuneix 350 persones en favor de la Fundació l’Espiga

Divendres al vespre el Casal de Vilafranca acollia una nova edició de la Nit Solidària del Rotary Club de Vilafranca, que en aquesta tretzena edició destinava la seva recaptació a la Fundació l’Espiga

Josep Maria Casan, president del Rotary vilafranquí, es mostrava satisfet de la participació d’enguany, i de tornar a col·laborar amb la Fundació l’Espiga. Una entitat arrelada a la vila, que fa una tasca important també arreu de la comarca i que els va presentar un projecte engrescador.
En nom de la Fundació, el seu secretari Joan Ràfols, reconeixia també la important aportació del Club Rotary per a poder fer realitat la segona residència que obraran la carrer Graupera de Vilafranca. L’aportació de la Nit Solidària ajudarà a moblar aquest equipament, i reforça el suport que ja van rebre fa 10 anys per posar en marxa la primera residència que van obrir en aquest mateix carrer de la vila.
Ràfols recordava que fa 33 anys que funciona la Fundació, i que en aquests anys el projecte ha anat creixent i actualment ja disposen de 3 residències, 4 CDIAPE i el centre que tenen a Vilafranca que ofereix serveix a nivell de tota la comarca.
En aquets sentit, l’alcalde de Vilafranca destacava la importància d’entitats com la Fundació l’Espiga per la tasca social que duen a terme, i també el suport de la societat civil sense el qual sovint seria complicat tirar endavant.
La 13a edició de la Nit Solidària ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats esportives que, com en l’any anterior, han organitzat competicions i altres activitats per a sumar fons per a la causa solidària. Com en l’edició anterior, moltes d’elles han organitzat activitats, tornejos i competicions –Gimdans, Club Rítmica Vilafranca, Club Natació Vilafranca i Pitch & Putt Penedès– per a recaptar fons per la Nit Solidària.
Els diners recaptats en el sopar es destinaran a finançar l’ampliació de la residència Graupera de la Fundació l’Espiga. D’aquesta manera s’ampliarà de 12 a 20 el nombre de persones ateses. La recaptació també servirà per dotar l’immoble de majors mesures de seguretat, com una cadira-eruga, que facilita la mobilitat, o una instal·lació per protegir els residents en cas d’incendi. Aquesta és la segona vegada que el Rotary Club escull un projecte de l’Espiga. L’any 2008 ja va col·laborar amb la mateixa residència Graupera, en aquella ocasió per moblar-la.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: