Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació elabora el projecte per a la reparació urgent de l’Hospital de Cervelló a Olesa

La Diputació elabora el projecte per a la reparació urgent de l’Hospital de Cervelló a Olesa

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament d’Olesa de Bonesvalls el projecte bàsic i executiu per a les reparacions urgents dels sostres i les sales del sector nord de l’Hospital de Cervelló

És un conjunt de gran valor històric, arquitectònic, ambiental i paisatgístic declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

El projecte, dirigit pel Servei de Patrimoni  Arquitectònic Local, preveu restaurar la coberta del cub gran, el sostre de la sala del bisbe i els de les sales annexes de tramuntana de la planta primera de l’edifici principal, que es troben en molt mal estat i que porten anys apuntalats. Així mateix, el projecte contempla també desmuntar els coberts moderns que distorsionen el conjunt i apuntalar preventivament tots els sostres que es trobin en estat precari inestable o perillós i tancar els espais fora d’ús. El valor d’aquestes obres de reparació incloses en el projecte és de 98.000 euros.

L’Hospital de Cervelló, fundat al segle XIII està format per tres components edificats com són l’hospital, com a element principal situat a l’extrem de migdia del recinte, la torre de defensa, adossada a l’edifici principal, i la capella de Santa Maria de l’Hospital, situada al costat nord del recinte. El conjunt d’edificacions i espais lliures del recinte ocupen una superfície aproximada de 2.500m², delimitat per una muralla amb dues portalades d’accés situades pel costat de migdia i tramuntana. Aquests accessos comuniquen, respectivament, amb els camps de vinyes de l’Hospital, amb el carrer de Santa Maria al barri de l’Hospital i amb el pont sobre la riera de Begues.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: