Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Detinguts per robar a uns avis

Els Mossos han detingut tres persones per robar a una parella d’edat avançada que acabava de treure diners d’una sucursal bancària a Vilafranca.

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Vilafranca van detenir, el dimecres de la setmana passada, dos homes i una dona, de nacionalitats colombiana i cubana, de 26, 35 i 38 anys i veïns de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Ripollet, com a presumptes autors d’un delicte de furt en grau de temptativa al municipi pel mètode conegut com a “cogoteros”.

Els fets van passar el mateix dia, cap a les 11 del matí, quan una dotació que realitzava un patrullatge  preventiu va observar quatre persones sortint d’un turisme i fent veure com si no es coneguessin.

Tres d’ells es van seure en una terrassa d’un bar situat davant d’una sucursal bancària, la quarta persona, va accedir a l’interior de l’entitat.

Quinze minuts més tard, els agents van observar com sortien de l’entitat dues persones d’edat avançada i darrera d’ells els seguia el quart home, amb una evident actitud de seguiment.

Just en aquell moment, les tres persones que estaven assegudes en la terrassa es van aixecar del lloc i van començar a caminar cap a la parella fins aconseguir barrar el seu pas, envoltar-la físicament i fer una maniobra de distracció. Seguidament un dels homes va ficar la mà a la bossa de mà de la senyora, moment en què els agents ràpidament es van apropar i van aconseguir aturar i controlar físicament tres de les quatre persones.

Els agents van comprovar que les dues víctimes de la temptativa de furt havien realitzat un reintegrament d’uns 2.300 euros, minuts abans en la sucursal bancària.

Van detenir les tres persones com a presumptes autors d’un furt. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs i l’obligació de presentar-se cada setmana al jutjat.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: