Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cantània de 6è de les escoles s’ha ampliat amb participació també d’escoles de la comarca

Aquest dimarts s’ha fet la primera de les tres representacions de la cantata l’auditori de Vilafranca.

L’acte l’ha obert el regidor de Cultura i conseller comarcal, Raimon Gusi, destacant que com a novetat d’aquest any s’ha passat de dos a tres dies de concert i a més de totes les escoles de Vilafranca hi participen també 7 escoles del Penedès.

De dimarts a dijous, en sessions de dos quarts de sis de la tarda a l’Auditori Municipal de Vilafranca, tots els nois i noies que fan sisè curs de primària de les escoles de la vila i 7 escoles del Penedès, per primera vegada, interpreten la cantata en el 28è Memorial Josep Anton Casas de música a l’escola. Aquest memorial es va instaurar amb la voluntat de recordar la figura de Josep A. Casas, una persona que va treballar molt en la sensibilització musical dels infants.

L’objectiu que any darrera any mou l’Ajuntament a organitzar aquesta activitat juntament amb les escoles és que tots els nens i nenes participin d’una mateixa iniciativa i en siguin els protagonistes.

Per primer any, participen també les escoles d’Avinyonet, dels Monjos, de Pacs, La Granada, el ZER de Puigdàlber i Santa Fe, i les escoles de Sant Cugat Sesgarrigues i Sant Pere Molanta.

La cantata és una producció de l’Auditori de Barcelona.

Enguany els més de 645 escolars canten les peces musicals de “Partícules” amb 9 instrumentistes professionals i un solista. Una cantata, en el marc del projecte Cantània i que, cada any, l’Auditori de Barcelona encarrega a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Una obra pensada expressament per ser cantada per un gran cor de veus de nens i nenes amb l’acompanyament de músics d’alt nivell professional.

Partícules és una obra composta per Lluís Vidal i escrita per Sergi Belbel. La direcció musical va a càrrec de Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: