Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reprèn la cantània amb els alumnes de 6è de les escoles penedesenques amb poemes de Llavina

La Cantània és una activitat de sensibilització i aprenentatge musical adreçada a l’alumnat de 6è de primària de les deu escoles de Vilafranca i de tres escoles de la comarca.

El projecte és una producció de l’Auditori de Barcelona que arriba també a moltes altres ciutats catalanes i algunes de la resta de l’estat. Aquest dimarts s’ha reprès la cantata de sisè a l’Auditori de Vilafranca, que ha acollit a uns dos-cents alumnes, dimecres i dijous rebran a dos-cents més cada dia.

Després de tres anys aturada per la pandèmia, la Cantània s’ha recuperat amb la participació de més de 670 nens i nenes, que han estan acompanyats de músics professionals. El regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas valora positivament el fet de reprendre una iniciativa que aglutini els alumnes de les escoles penedesenques.

Els alumnes viuen amb molta emoció poder pujar als escenaris amb nens i nenes d’altres escoles, el Fèlix Hill va participar a la Cantània quan feia sisè de primària i recorda l’experiència molt positivament.

Aquest any la Cantània ha endinsat als alumnes de sisè a la història de la Clara, una jove que entra amb la seva àvia dins de les obres d’art, un món màgic i meravellós on s’alteren les distàncies i el temps corre a una altra velocitat.

Els alumnes de la edició d’enguany, la divuitena, han treballat durant tot el curs les vint i quatre peces musicals compostes per Josep Maria Guix i els poemes del Vilafranquí Jordi Llavina. La mare d’un dels participants, Foix Huget, apunta que els estudiants estan molt motivats amb el projecte.

Entre els tres dies, alumnes de sisè de les tretze escoles tenen la possibilitat de pujar als escenaris i compartir amb tots els nens i nenes a través de la música la història de la Clara.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: