Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Pesarrodona i Rut Ribas han estat els primers en ocupar les cel·les en suport als presos

Aquesta iniciativa portada a Vilafranca per l’ANC i el CDR, comptarà amb la participació de diversos voluntaris que cada 2 hores ocuparan les cel·les fins dimecres.

Des d’aquest matí i fins dimecres la plaça de la Vila de Vilafranca acull aquesta acció reivindicativa que ja ha passat per diversos municipis catalans i que vol ser una mostra de suport als presos polítics i un rebuig a la seva situació.
Aquest matí, tot just abans que Jordi Pesarrodona i Rut Ribas, els dos voluntaris que han encetat l’acció a la vila entressin a les cel·les, l’alcalde de Vilafranca comentava que és un acte important que voldrien no haver de fer.
Per la seva banda, Jordi Pesarrodona, regidor de cultura de Sant Joan de Vilatorrada i pallasso, comentava que participa en tots els actes que se’l convida per evidenciar la injustícia de les accions judicials que l’estat ha engegat contra el sobiranisme. Recorda que ell mateix ha estat imputat per haver protestat amb un nas de pallasso al costat d’un guàrdia civil, i denunciava també la situació de presó que pateixen nou polítics catalans així com els exiliats.
Finalment, Rut Ribas sadurninenca i diputada al Parlament comentava també que no es podia negar a participar d’aquesta acció, que no deixa de ser una performance de la situació real que viuen els presos polítics. Reivindicava aquestes accions pacífiques de protesta i rebuig a les escomeses de l’estat, deia, que no s’han de perdre.
Un cop acabada la presentació de l’acte, i l’explicació del seu funcionament als qui estaven congregats a la plaça, Pesarrodona i Ribas van entrar a les seves respectives cel·les per estar-s’hi un parell d’hores. Al llarg dels propers dies, i en torns de dues hores fins dimecres al matí, les cel·les estaran ocupades per voluntaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: