Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Comença la redacció del Pla de Drogues 2019-2023 de l’Alt Penedès

Comença la redacció del Pla de Drogues 2019-2023 de l’Alt Penedès

S’inicien les trobades amb tècnics dels ajuntaments per redactar el Pla de Drogues de l’Alt Penedès 2019-2023, partint dels treballs fets en aquests darrers anys.

Una tècnica del Servei de Joventut del Consell Comarcal i una tècnica de prevenció de drogues de la Mancomunitat Penedès-Garraf han iniciat una ronda de reunions amb els regidors i tècnics de Joventut dels municipis de la comarca per preparar aquest nou Pla de Drogues de l’Alt Penedès.
L’objectiu d’aquestes reunions és explicar les actuacions que s’han dut a terme durant l’any 2017 en el marc del Pla Comarcal de Drogues 2015-2018, informar sobre la finalització del Pla el desembre de 2018 i posar les bases del nou Pla de Drogues per al període 2019-2023.
Entre les actuacions de 2017, destaquen les sortides dels Punts Mòbils de Salut, el treball al voltant del conte “Una setmana per recordar”, els 25 tallers sobre drogues als instituts de la comarca, l’edició del material “Amb què ens estem liant?”, la formació impartida als tècnics municipals i comarcals, la col·laboració amb la campanya de gènere “T’han maleducat”, el taller “Jugo les meves cartes” i el Servei d’Assessorament Familiar sobre Alcohol i altres Drogues.
Actualment hi ha 23 municipis de l’Alt Penedès adherits al Pla de Drogues 2015-2018. El nou Pla 2019-2023 està en fase de disseny i elaboració i està previst que s’aprovi a finals de 2018.
Els objectius principals del Pla de Drogues són prevenir el consum de drogues i reduir-ne els danys associats, i per fer realitat aquests objectius el Consell Comarcal i la Mancomunitat treballen en 4 grans eixos: Prevenció i reducció de riscos, Detecció i intervenció, Atenció i tractament, i Comunicació i participació comunitària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: