Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La presidenta del Parlament va visitar divendres el Consell Comarcal de l’Alt Penedès

La presidenta del Parlament va visitar divendres el Consell Comarcal de l’Alt Penedès

La presidenta del Parlament, Anna Erra, vol treballar perquè les administracions locals se sentin part de la institució que representa la sobirania del poble de Catalunya

El passat 2 de febrer, la presidenta del Parlament, Anna Erra, va fer una trobada amb consellers i conselleres comarcals. El president, Xavier Lluch, li va exposar algunes de les singularitats de l’Alt Penedès que fan que sigui una comarca que dona sentit i raó de ser als consells comarcals. 27 municipis, 23 dels quals amb menys de 5.000 habitants i 7 amb menys de 1.000. La majoria de municipis, amb pobles petits, urbanitzacions, barris i masies dispersos.

Treballant conjuntament amb el Consell Comarcal, molts d’aquests municipis petits poden disposar d’uns serveis que no podrien prestar de manera individual, des de Serveis Socials a Joventut o una Escola de Música. També poden participar en projectes finançats amb fons europeus que, per la complexitat de la gestió, quedarien fora del seu abast.

Per aquest motiu, va demanar que la presidenta del Parlament traslladi al Govern de la Generalitat que cal reconèixer la tasca que fan els consells comarcals garantint-los un finançament suficient.

Anna Erra va explicar que volia acostar la institució del Parlament a les administracions locals i a la ciutadania en general. Pel que fa al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Erra va afirmar que es fa una gran feina d’estar al costat dels municipis i, sobretot, de lideratge. Va apuntar que es comparteix la voluntat de fer una Catalunya equilibrada, ben connectada i on la gent pugui quedar-se a viure als seus pobles.

Anna Erra va obsequiar el Consell Comarcal amb una reproducció numerada de la senyera que llueix al Parlament de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: