Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

50 anys després Vilafranca ha recuperat l’existència d’una colla sardanista

Aquest diumenge el Parc Tívoli acollia el 33è Aplec de la Sardana organitzat per l’entitat Vilafranca Sardanista, amb sardanes de 7 tirades i dues cobles.

En el transcurs d’aquest Aplec es va fer la presentació oficial de la Colla Sardanista Circell, de l’Associació de veïns del barri de Sant Julià, colla que neix amb la intenció de promocionar i divulgar la cultura sardanista participant en concursos, exhibicions i tot allò que serveixi per la difusió de la sardana. La presidenta de Vilafranca Sardanista es mostrava molt satisfeta de que després de 50 anys la capital de l’Alt Penedès torni a disposar d’una colla. També pel fet que es pot considerar, en part, que neix gràcies a la tasca de divulgació que fa la seva entitat.

Als anys vuitanta hi havia la colla Bell Penedès, que tot i comptar amb molts components vilafranquins era de Vilobí. La colla es va dissoldre fa 35 anys. Ara els membres de la Circell encaren la recuperació amb moltes ganes.

El 33è Aplec de la Sardana de Vilafranca va començar amb l’actuació de la Cobla Maricel de Sitges. Desprès hi va haver una interpretació conjunta de la sardana “L’aplec de Vilafranca” i la presentació oficial de la Colla Sardanista Circell, amb 12 components. 5 homes i 7 dones.

La segona part de l’aplec la va conduir la Cobla Ciutat de Cornellà.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: