Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit la XXIV Assemblea General de socis i sòcies d’Amnistia Internacional

Es va celebrar dissabte a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca.

Els assistents van escollir la nova presidenta de l’entitat a Catalunya que serà María del Carmen Ramírez, diplomada en relacions laborals i treballadors del departament de prestacions del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.  A l’acte, els socis i sòcies van aprovar el Pla d’Acció de l’organització i el pressupost corresponent. Pel que fa al treball específic d’Amnistia a Catalunya, l’organització vetllarà pel respecte als drets humans de totes les persones en el context de la situació sociopolítica actual. L’Adriana Ribas, coordinadora d’Amnistia Internacional Catalunya, minuts abans de l’inici de l’acte, anunciava que un dels temes que tractarien a l’assamblea seria la situació de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i també la tasca d’observació que van fer pel passat referèndum de l’1 d’octubre.

En aquest sentit, Amnistia Internacional demana la retirada dels càrrecs i l’alliberament dels Jordis, al mateix temps que vetllarà perquè els polítics que estan en el procés judicial tinguin les garanties d’un judici just.

L’organització també treballarà la mobilització i les relacions institucionals en temes com la millora en la protecció dels drets de les dones en situació de vulnerabilitat, per aconseguir més garanties de protecció del dret a l’habitatge i el dret universal a la salut i avenços normatius contra la discriminació, així com l’impuls de mesures de rendició de comptes de les forces de seguretat en casos d’abús policial, reparació a víctimes i formació en drets humans d’agents de policia.

Un dels encarregats d’inaugurar l’acte va ser el regidor de Joventut i Participació i voluntariat, Miquel Medialdea, que es mostrava satisfet que l’entitat celebrés la trobada al municipi.

Amnistia Internacional és una associació que treballa des de la investigació, l’acció i la mobilització i la incidència política per promoure el respecte dels drets humans arreu del món. Amnistia Internacional Catalunya actualment té 11 grups locals, entre els que hi ha el del Penedès, 4 grups d’acció a l’Anoia, Girona, Llobregat Sud i Sabadell, 3 grups universitaris a la UB, la UAB i l’UPF i també un grup especialitzat en Educació. L’organització  compta amb un total de 16.000 persones sòcies a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: