Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els membres del Cos tornen a portar el Sant Crist pel Viacrucis de Vilafranca

Dins els actes de Setmana Santa a Vilafranca més de 200 persones van participar, juntament amb el Cos de Portants del Sant Crist, en aquesta pregària.

El Divendres Sant se celebren arreu de Catalunya processons i danses de la mort que recorden el dia en què, segons la tradició cristiana, Jesús va morir a la creu. A Vilafranca, també té lloc una celebració de la mà del Cos de Portants del Sant Crist, que manté aquesta tradició. Un dels portants és el Roman Catasús, que n’era un fidel seguidor des de fa molts anys i s’hi va incorporar com a membre fa set anys.

Catasús considera que el Viacrucis, com passa també per Festa Major, barreja religiositat i tradició.

Divendres a quarts de deu de la nit mossèn Xavier Aymerich va oficiar una pregària, amb el Sant Crist presidint l’església darrere l’altar.

Aymerich remarcava que pels cristians el Divendres Sant és un dia molt representatiu i demanant silenci per a la reflexió necessària.

Desprès es va iniciar des de les escales de la façana principal de la Basílica de Santa Maria una petita processó que escenificava l’enterrament del Sant Crist.

La tradició cristiana commemora en aquest dia la mort de Jesucrist a la creu i, en el cas de Vilafranca, el Cos de Portants del Sant Crist porta la creu pels carrers propers a la basílica en un via crucis que representa les estacions de la vida de Jesús des que el van empresonar i fins a la seva crucifixió i sepultura.

El Cos de Portants de Vilafranca es va fundar ara fa 97 anys per un bon nombre de vilafranquins, sota la direcció de Mn. Joan Badia Capdevila, degà del Penedès. L’any 1921 van participar en el primer viacrucis a Vilafranca i des d’aquell moment cada any s’ha celebrat la mateixa tradició. De fet el Sant Crist només surt de l’església el Divendres Sant i durant els dies de la Romeria de Montserrat.

En els darrers anys, més de dues-centes persones acompanyen el seguici del viacrucis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: