Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Després de dos anys el Penedès recupera els viacrucis i els aplecs de Pasqua

Vilafranca va tornar a celebrar els viacrucis Divendres Sant amb el Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors; i a Torrelles el tradicional Aplec del Dilluns de Pasqua va reunir més de 300 persones.

Així, es va poder tornar a veure per exemple Divendres Sant a Vilafranca el viacrucis amb la imatge del Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors, que tornaven a sortir després de dos anys sense fer-ho. Un retorn a l’activitat que feia que hi hagués uns certs nervis entre els portadors. Laia Garrós, coordinadora de les portadores del Sant Crist, recordava precisament que la primera sortida de la Mare de Déu dels Dolors va ser el 2019, i que després ja van tenir l’aturada per la pandèmia.

Tampoc el Sant Crist de Vilafranca ha sortit en les dues darreres setmanes santes, i des del Cos de Portants tenien il·lusió per encarar un dels moments més destacats de l’any. Ferran Ciuró, president del Cos de Portants.

Les celebracions del dilluns de Pasqua, són també tradicionals, i a l’Alt Penedès l’aplec de Foix és una dels més emblemàtics, ja que s’honora la Mare de Déu de Foix que és patrona del Penedès. Mossèn Xavier Aymerich és el rector de la Parròquia de Santa Maria de Foix a Torrelles, i recordava que la festa es recupera també després de dos anys.

Aquest aplec l’organitza l’Associació Cívica del Santuari de Santa Maria de Foix, i estaven satisfets del bon nombre d’assistents després de dos anys sense poder fer la trobada. Santi Surroca, president de l’entitat, apuntava que els actes de l’aplec comencen ja al matí amb la pujada a peu fins al santuari i s’acaba amb una paella popular per a més de 300 persones.

Aprofitat el bon temps van ser molts els veïns de Torrelles que es van acostar fins al santuari, i una mostra és que es van esgotar els 300 tiquets que hi havia per a la paella. L’alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, estava també satisfet de poder recuperar aquesta festa tradicional.

Una festa a l’aire lliure que va ser una bona mostra de com es van recuperant activitats i una certa normalitat, després de 2 anys de moltes restriccions per la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: