Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Monjos, Lluçà i Llívia revaliden la seva aposta per la transhumància i els camins ramaders

Els Monjos, Lluçà i Llívia revaliden la seva aposta per la transhumància i els camins ramaders

Els municipis de Llívia, Lluçà i Santa Margarida i els Monjos han signat un acord per impulsar i crear l’associació “Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès”.

L’acord permetrà disposar d’una eina que faci possible articular el treball conjunt entre les tres poblacions i aconseguir l’adhesió i col·laboració de nous municipis per on transcorre la ruta de transhumància. L’acord el signaven la setmana passada a Llívia.
Recordem que els tres ajuntaments van signar l’any 2015 un acord per promoure l’antiga ruta transhumant coneguda com a Camí ramader de Marina. Aquest acord, revalidat l’any 2016, va suposar la unió d’esforços i recursos dels tres ajuntaments per tal de difondre i potenciar la transhumància i els camins ramaders sota el nom de “Camí ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès”, amb l’objectiu de fer valer el patrimoni històric, cultural i ambiental d’aquest camí i convertir-lo en recurs de desenvolupament econòmic i turístic.
Paral·lelament, s’ha avançat en la definició de la ruta física que transcorre pels camins ramaders que encara uneixen els tres municipis, amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament sostenible dels seus respectius territoris. La intenció és la d’adaptar una realitat ancestral a les necessitats i les pràctiques d’avui, on, de forma natural i lligada a la pròpia història, poden confluir línies d’actuació que afavoreixin la creació de llocs de treball vinculats al territori, com són la cultura popular, el turisme de proximitat, el comerç local, l’artesania i els productes alimentaris de qualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: