Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 30è aniversari de la restauració del Santuari de Foix obre la porta a noves accions

La celebració del 30è aniversari ha servit per presentar alguns projectes per aquests propers mesos, i inaugurar i beneir l’arribada d’aigua al santuari.

Dilluns el Santuari de la Mare de Déu de Foix, a Torrelles, acollia una nova edició de l’Aplec, la trentena des de que es va fer la restauració del santuari. Una edició que ha tingut alguns trets especials que han servit per d’una banda commemorar aquesta efemèride, però al mateix temps que s’apuntin ja noves actuacions que han de potenciar aquest espai com a atractiu turístic del municipi.
Des de l’Associació Cívica del Santuari de la Mare de Déu de Foix, el seu president , Jaume Bel, explicava que se’ns dubte una de les novetats destacada era el fet que després de 30 anys s’havia aconseguit portar aigua corrent fins el santuari. Un dels actes destacats dilluns era la inauguració i benedicció d’aquesta font, amb el rector del santuari mossèn Xavier Aymerich, i la participació de les autoritats municipals i responsables de l’empresa d’aigües Sorea, que han facilitat també aquesta arribada de l’aigua corrent fins el Santuari.
Jaume Bel considerava important poder per fi disposar d’aigua corrent al Santuari, però recordava també que feia 30 anys de la restauració i que pràcticament des de les hores no s’havien fet gaire actuacions més. Ara s’apunta una nova acció que ha de permetre també poder disposar d’un nou mirador.
Des de l’Ajuntament són conscients també que hi ha molta feina a fer al Santuari. L’alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, remarca que l’arribada de l’aigua i la font és un primer pas, però cal buscar com fer-ne un espai més singular i visitable de manera més regular. Amb l’ajut de la Diputació, des de l’Ajuntament s’impulsa un projecte que potenciï l’edifici del Santuari per fer-lo més visitable.
Al voltant de ¾ d’11 del matí s’inaugurava i es feia la benedicció de la font, després es va fer una missa solemne i una ballada de sardanes.
El matí va finalitzar amb una paella d’arròs per a prop de 400 persones que van poder gaudir d’un excel·lent matí de dilluns en un espai amb unes vistes privilegiades sobre el Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: