Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local ha actuat en 54 desallotjaments de persones conflictives el 2017

D’aquests desallotjaments, els responsables municipals concreten que més del 95% responen a situacions conflictives amb els veïns; mentre que en la resta s’ha buscat ubicar.los en altres habitatges.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, al costat del inspector en cap de la policia local, Albert Romero, i l’alcalde Pere Regull, ha presentat les dades de la memòria de l’actuació de la policia local corresponents al 2017.
Del volum de més de 14.500 serveis que s’han prestat per part de la policia local el darrer any, Montfort comentava que una part important corresponen a les àrees de proximitat en temes de seguretat ciutadana. Entre aquestes, i donant resposta a qüestions que creen força preocupació en els veïns i que demanen també d’un treball transversal important per part de la Policia i altres serveis municipals, Montfort posava l’accent en els desallotjaments que s’han realitzat relacionats amb situacions conflictives.
En total han estat 54 accions, desallotjaments d’aquestes característiques. Amb persones que sovint tenien actuacions delictives en els mateixos blocs, i que creaven greus situacions de seguretat ciutadana amb els veïns.
D’aquests, s’ha ressaltat que el 95% correspondrien a aquestes situacions greument conflictives, mentre que la resta de desallotjaments han estat derivats a treballar amb serveis socials i buscar una reubicació de les persones afectades.
Al voltant d’aquesta qüestió, Pere Regull ha volgut destacar també que s’actua en els casos on hi ha denúncia per part dels veïns o el propietari del pis; i que per tant gairebé sempre és en situacions de conflicte greu amb els veïns. Regull ha lamentat que l’actual legislació no dóna gaire eines a l’Ajuntament per poder actuar, i que sovint els veïns pateixen indefensió.
Ha lamentat també què en molts casos els propietaris, que acostumen a ser grans tenedors, no col·laboren gaire.
Altres dades que han volgut posar en relleu han estat les 20 detencions per tràfic de drogues que ha fet la Policia Local el 2017, tot i ser una àrea de responsabilitat dels Mossos d’Esquadra. Així també s’han tramitat més de 350 denúncies administratives per consum de drogues; 136 detencions per infraccions en la seguretat viària; a Vilafranca hi ha hagut 11 accidents de trànsit amb ferits greus, i s’ha hagut de lamentar una víctima mortal.
Els responsables municipals han volgut destacar també les més de 7.600 trucades que ha rebut la Policia Local alertant d’alguna situació, remarcant la importància d’aquesta col·laboració ciutadana. I han volgut donar valor als més de 530 serveis assistencials a persones amb diverses problemàtiques ha que fet la Policia vilafranquina el passat 2017.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: