Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La jornada ‘Avançant cap a un nou model energètic’ planteja casos d’èxit al Penedès

La jornada ‘Avançant cap a un nou model energètic’ ha presentat casos d’èxit en l’autogeneració d’energia a empreses del Penedès

La jornada s’ha celebrat durant el matí d’aquest dijous a l’Auditori de Família Torres de Vilafranca, organitzada per la Fundació Pro Penedès i la Mancomunitat Penedès Garraf en el marc del Pla Estratègic Penedès. Amb el títol ‘Avançant cap a un nou model energètic. Autogeneració d’energia a les empreses. Casos d’èxit al Penedès’, la sessió posava el focus en les experiències que ja desenvolupen empreses del territori basades en la generació d’energia pròpia per a autoconsum.

El secretari de la Fundació Pro Penedès Joan Manel Montfort, que amb la presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf Rosa Huguet, donava la benvinguda als assistents, parlava de la transició energètica com a “una autèntica revolució industrial”.

La presidenta de la Mancomunitat, per la seva banda, recordava que la jornada s’ha celebrat coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua. Huguet parlava de la importància d’aquest recurs, que alhora també pot ser font d’energia.

La primera intervenció de la jornada ha anat a càrrec del professor Josep Puig, vicepresident de l’Associació Europea per les Energies Renovables Eurosolar, qui ha ofert una conferència titulada ‘Lluitar contra el canvi climàtic generant energia in-situ i ex-situ per les empreses’. Puig ha posat diversos exemples de sistemes de cooperació i autoconsum de caire ciutadà, així com d’empreses que han posat en marxa plantes 100% autosuficients, com Tesla, Coca Cola o Apple.

La sessió ha continuat amb les experiències penedesenques de l’Alcoholera CADES, la Paperera Pere Valls, el Celler Gramona, Turisme rural Can Pascol i Família Torres, amfitrions de la trobada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: