Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una forta ventada ha fet caure un arbre de grans dimensions damunt l’escola Mas i Perera

Pels volts de les tres d’aquesta matinada ha fet una forta ventada a Vilafranca amb ratxes superiors als 80 km per hora, que ha ocasionat alguns desperfectes.

El més gran ha estat la caiguda d’un pi de grans dimensions damunt de l’escola Mas i Perera del barri de l’Espirall. La caiguda ha provocat un fort sotrec i ha despertat els veïns que han avisat als bombers. La primera actuació ha estat retirar branques i comprovar que no hagi afectat l’estructura de l’edifici.

La directora del centre, Iolanda Bertran, destaca que només ha quedat afectada una part de la façana.

Per sort l’accident s’ha produït de matinada, i per tant no ha afectat als escolars. Al matí s’han començat les classes amb normalitat, reubicant als alumnes de les aules que es troben sota l’arbre.

L’efecte més negatiu ha estat que l’arbre ha caigut també damunt del galliner que té l’escola amb gallines de raça del Penedès.

Les gallines han estat el matí a una aula de parvulari, a l’espera del seu trasllat temporal fins que s’arregli el galliner.

L’arbre de grans dimensions tenia un seguiment des de l’ajuntament, per les seves dimensions i proximitat amb l’escola. El motius de la caiguda de l’arbre poden ser el fort vent, en un terra tou per la humitat de la nevada d’aquesta setmana.

Aquest matí l’escola estava pendent de l’arribada d’una grua per la retirada definitiva de l’arbre. Mentre tant una part del pati ha estat tancada com a mesura de seguretat.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: