Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Biblioteca Torras i Bages ha tancat l’any 2017 amb un increment de visitants i de préstecs

L’espai té una mitjana de 405 vistants per dia i han deixat 2.058 documents més que l’any anterior.

La biblioteca de Vilafranca ha tancat el 2017 amb 112.534 visitants que han utilitzat els seus serveis al llarg de 278 dies i 1.830 hores d’obertura al públic.

El servei de préstec també ha augmentat. En total, s’han deixat 86.400 documents. La directora de la biblioteca, Núria del Campo, ha explicat que la davallada més important ha estat en el préstec de música i que el que el més demanat són la novel·la i el conte infantil.

El fons documental que la biblioteca és de 61.692 documents, dels quals 49.688 són llibres, 5.288 són Cds i 5.156 són DVDs. També rep 134 títols de revistes d’àmbits temàtics molt diversos i per a tots els públics. La directora Núria del Campo explica que aquest fons es va mantenint al llarg dels anys i que hauran de revisar tots els materials que tenen i eliminar aquells que han quedat més desfasats per poder incorporant-ne de nous.

Del Campo insisteix que la biblioteca està en constant renovació, perquè els usos d’aquesta van canviant amb els anys. Ara mateix és, segons la mateixa directora, un espai de relació i trobada. Ho demostren noves activitats com el BiblioLab i els Clubs de Lectura. Per això, afegeix, necessiten més espais. En aquest sentit, des de la Biblioteca confien en el nou Pla de Biblioteques i Lectura Pública que s’ha impulsat a Vilafranca per seguir satisfent les necessitats dels seus usuaris.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: