Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El barri de l’Espirall es beneficiarà d’una nova edició del projecte Treball als Barris

Enguany, el Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa un nou Projecte de Treball als Barris a l’Espirall que inclou accions de formació i ocupació.

El curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials permetrà l’obtenció del certificat de professionalitat en aquesta especialitat a 11 participants. Posteriorment, el 75% d’aquests participants seran contractats per l’Ajuntament per donar suport a centres sociosanitaris de Vilafranca.
La Casa d’Oficis La Mainada acull 10 joves, menors de 25 anys i amb el Graduat en ESO, que es formen i treballen en l’especialitat auxiliar d’educació especial, auxiliar de llar d’infants, dinamitzador d’activitats de lleure infantil i juvenil i monitor de menjador. Durant la primera fase de sis mesos, els alumnes rebran una beca i durant el segon semestre seran contractats per l’Ajuntament. Aquests joves treballaran donant suport a les escoles públiques del municipi, principalment del barri de l’Espirall i a les llars d’infants municipals.
Els Plans d’ocupació permetran la contractació de 18 treballadors en atur del barri de l’Espirall assignats a projectes amb finalitat social: Suport als centres sociosanitaris de Vilafranca, Agents cívics, Manteniment de l’entorn natural del barri de l’Espirall i Neteja i manteniment de l’espai públic.
Espirall, Capital humà se centrarà en la intermediació laboral organitzant cicles de networking per posar en contacte empreses amb participants de programes en cerca de feina i tallers d’iniciació a les xarxes socials.
Per últim, el projecte d’Espirall, Fem Barri continua amb la consolidació i promoció del Banc de Temps de Vilafranca. També s’estan duent a terme accions de participació ciutadana i activitats de foment del català com a eina d’inclusió social.
El projecte Treball als Barris està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: