Diumenge, 5 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Banc de Temps de Vilafranca ha celebrat el seu tercer aniversari a l’Escorxador

El Banc del Temps funciona està en marxa des del 8 de març del 2015 i és  un sistema gratuït d’intercanvi de serveis, tasques puntuals, habilitats, coneixements i relacions entre persones. Funciona mitjançant l’oferta i la demanda dels seus participants i l’intercanvi es valora pel temps prestat.

Dissabte al matí, el Banc del Temps de Vilafranca va celebrar el seu aniversari a l’Escorxador amb una jornada matinal que va incloure dues activitats: la primera, anomenada “Restart Party”, per tal de sensibilitzar de la importància d’aprendre a reparar els propis aparells domèstics per tenir un estalvi ecològic i econòmic  i, la segona,  “Temps pels infants”, pensada per dedicar temps a la cura dels nostres infants.

La Gemma Bertran, dinamitzadora i gestora del Banc del Temps de Vilafranca, feia un balanç positiu dels tres anys i explicava que cada cop tenen més usuaris que hi participen. Tot i així, Bertran creu que cal que les persones que hi participin s’empoderin, ja que més enllà de l’intercanvi de serveis, també es pot participar en aquest projecte organitzant xerrades, sortides o tallers, entre d’altres.

Les activitats que es van fer aquest dissabte pels infants eren fonamentalment tallers i jocs que van estar dinamitzats per les mateixes persones voluntàries del Banc del Temps, mentre que la Restart Party va anar a càrrec de membres del col·lectiu Restarters Barcelona, que ajuden a les persones assistents a aprendre a reparar els seus aparells elèctrics i electrònics espatllats. La finalitat d’aquesta activitat és que es prengui consciència que els seus aparells es poden reparar i, d’aquesta manera, allargar la vida dels dispositius.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: