Diumenge, 15 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Banc de Temps de Vilafranca ha celebrat el seu tercer aniversari a l’Escorxador

El Banc del Temps funciona està en marxa des del 8 de març del 2015 i és  un sistema gratuït d’intercanvi de serveis, tasques puntuals, habilitats, coneixements i relacions entre persones. Funciona mitjançant l’oferta i la demanda dels seus participants i l’intercanvi es valora pel temps prestat.

Dissabte al matí, el Banc del Temps de Vilafranca va celebrar el seu aniversari a l’Escorxador amb una jornada matinal que va incloure dues activitats: la primera, anomenada “Restart Party”, per tal de sensibilitzar de la importància d’aprendre a reparar els propis aparells domèstics per tenir un estalvi ecològic i econòmic  i, la segona,  “Temps pels infants”, pensada per dedicar temps a la cura dels nostres infants.

La Gemma Bertran, dinamitzadora i gestora del Banc del Temps de Vilafranca, feia un balanç positiu dels tres anys i explicava que cada cop tenen més usuaris que hi participen. Tot i així, Bertran creu que cal que les persones que hi participin s’empoderin, ja que més enllà de l’intercanvi de serveis, també es pot participar en aquest projecte organitzant xerrades, sortides o tallers, entre d’altres.

Les activitats que es van fer aquest dissabte pels infants eren fonamentalment tallers i jocs que van estar dinamitzats per les mateixes persones voluntàries del Banc del Temps, mentre que la Restart Party va anar a càrrec de membres del col·lectiu Restarters Barcelona, que ajuden a les persones assistents a aprendre a reparar els seus aparells elèctrics i electrònics espatllats. La finalitat d’aquesta activitat és que es prengui consciència que els seus aparells es poden reparar i, d’aquesta manera, allargar la vida dels dispositius.

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu presentat per Sergi Ansón
09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus

Penedès Televisió

09:15
El brot
Thomas Bernhard - Neus Canyellas
09:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica
10:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: