Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital acull un col·loqui d’experiències i propostes davant el malbaratament alimentari

Una xerrada posa com exemple el Rebost Solidari com possible beneficiari de la campanya Som gent de profit.

Desprès de la inauguració de l’exposició de Mans Unides sobre el malbaratament que es pot visitar al passadís central de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, en el mateix centre es va fer una xerrada divulgativa. Era un col·loqui sobre “Experiències i propostes davant el malbaratament alimentari”.

L’acte es va realitzar a la sala Assumpta Centellas del mateix hospital i comptava amb la participació de la presidenta de la delegació de Mans Unides al bisbat de Sant Feliu, Teresa Gisbert, el president de l’Associació Ressò, Manel Medialdea i la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo.

La regidora assenyala que a Catalunya cada any es llencen 35 quilos d’aliments aprofitables per habitant. Amb aquest menjar es podrien alimentar més de 500.000 persones durant un any. Un 58% del malbaratament es produeix a les llars, però també  hi ha altres col.lectius als que s’adreça la campanya Som gent de profit.

Posant un exemple ben proper Montse Arroyo apuntava els usuaris del Rebost Solidari de Vilafranca.

En el transcurs del col·loqui es va assenyalar que el malbaratament alimentari està constituït per tots aquells aliments que desaprofitem, i que encara tenen un valor com a recurs nutritiu per a les persones. Es refereix tant a totes aquelles restes de menjar cuinat que llencem, com al menjar que no hem pogut consumir, com al menjar que se’ns fa malbé o que ha caducat a la nevera o al rebost.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: