Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos enceta una campanya contra el malbaratament alimentari

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i la Mancomunitat Penedès Garraf encetaran aquesta propera setmana la campanya “Som gent de profit”, per conscienciar la població contra el malbaratament alimentari i la promoció d’hàbits de consum responsables a la llar, restaurants o escoles, entre altres.

L’objectiu de la campanya és conscienciar la població sobre la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen, tant a casa com fora d’aquesta i per fer-ho s’han previst tota una sèrie d’accions repartides en les cinc setmanes que durarà la campanya: edició i repartiment de fulletons i cartells, realització de xerrades i tallers adreçats a públic general, un tallers per a les escoles del municipi, activitats informatives alguns diumenges de mercat, un concurs d’idees i propostes de reaprofitament alimentari, així com una proposta de col·laboració directa amb el sector local de la restauració.
“Som gent de profit” s’iniciarà amb la presentació pública que es durà a terme el proper dimarts dia 16, a les 7 de la tarda, al Molí del Foix. L’acte inclourà una xerrada sobre malbaratament d’aliments.
A Catalunya es llencen cada any 260.000 tones d’aliments a les escombraries, sobretot a les llars, comerços i restaurants. Malbaratant aliments es llencen els diners que ha costat produir-los, es malgasten els recursos naturals invertits i es desaprofita un bé molt valuós.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: