Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ràpita celebra les seves festes d’hivern en honor al copatró Sant Raimon de Penyafort

El passat cap de setmana el Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc acollia els actes de la festa major d’hivern del nucli la Ràpita.

Unes festes que se celebren al municipi fa aproximadament 80 anys. La setmana anterior havia tingut lloc a Santa Margarida i els Monjos també la festa d’hivern, en aquest cas en honor de Sant Antoni Abad i organitzada per l’altra societat cultural del poble, la Margaridoia. Des del Centre Cultural Recreatiu Rapitenc senten molt d’orgull de que els Monjos compti amb dues entitats culturals centenàries que organitzen un gran gruix d’activitats per als seus veïns i veïnes.

Enguany els actes de Festa Major començaven divendres amb el sopar de germanor que va reunir 175 comensals. Molts d’ells coincidien a dir que malgrat ser més gran la Festa Major d’estiu, tenen una estima especial per a les festes d’hivern. Després del sopar tenia lloc el concert del Cor Xamusia dirigit per Miquel Benito i que presentava l’espectacle Catalan Suite. Aquest cor de dones té els seus orígens als Monjos, concretament a uns crèdits variables que s’impartien a l’institut.

Les festes van seguir dissabte amb un matinal infantil amb inflables, un concert de “la banda del coche rojo”. Diumenge tenia lloc l’ofici a Raimon de Penyafort, el vermut amb el Trio Mediterrani i, per tancar les festes, l’obra de teatre “Aquí no paga ni déu” emmarcat dins la Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: