Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hort dels Flipbooks inicia a una vintena d’infants al cinema d’animació

La Biblioteca Torras i Bages acollia aquest dissabte al matí l’Hort dels Flipbooks, un taller d’iniciació al cinema d’animació i a la vegada una peça de creació contínua.

L’activitat estava impartida pel col·lectiu A Home in Progress Film. Aquest és un projecte pedagògic que té com a eix principal el treball del moviment com a eina expressiva, de llenguatge emocional i de pensament. Dissenyen activitats que tenen a veure amb el cinema d’animació o la gràfica animada sempre des d’un punt de vista experimental, un dels seus treballs és l’Hort dels Flipbooks.

El flipbook és un dibuix pàgina a pàgina però en el cas de l’Hort dels flipbooks hi havia una part dibuixada pels participants i una altra part formada per les taques provocades pels retoladors col·locats en posició vertical.

Malgrat viure en una societat en la que la tecnologia cada vegada està més en l’ordre del dia, els organitzadors asseguren que el flipbook no s’està perdent perquè conserva la màgia de fer dibuixos animats únicament amb una llibreta i un retolador.

Fa un parell o 3 d’anys que A Home in progress film va començar a impartir aquest taller en esdeveniments puntuals relacionats amb el cinema i des de fa 2 mesos també dins del projecte BiblioLab de la Diputació de Barcelona. Dissabte passat la biblioteca Torras i Bages va arribar al límit de participants amb una vintena de nens i nenes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: