Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’enderroc del Cal Pa i Figues iniciarà una de les obres més destacades del 2018 a Vilafranca

En el transcurs de la tertúlia dels divendres de Ràdio Vilafranca, protagonitzada per polítics locals, s’ha plantejat quins són els principals reptes de Vilafranca per l’any que tot just comença.

Una forma gràfica d’assenyalar aquests reptes ha estat apuntant alguns de les obres més destacades que s’hi duran a terme. El regidor Aureli Ruiz apunta que una de les obres més vistoses i destacades pel volum que comportarà serà la de l’enderroc de l’edifici de Cal Pa i Figues, el que està just al costat del Palau Reial i que ha de servir per la futura ampliació del Vinseum.

L’ajuntament té concedida una subvenció dels fons europeus FEDER de 2 milions d’€ que es destinaran a aquest projecte i que Vilafranca haurà de complementar amb una aportació similar.

D’altra banda el regidor Ramon Zaballa ha fet el llistat d’altres obres que es completaran o s’iniciaran aquest 2018, com per exemple els pisos tutelats de l’Agrícol, la reforma del Centre Cívic o el nou Casal de Joves.

En el transcurs de la tertúlia també s’ha desitjat que el 2018 millori la situació econòmica de les famílies i les empreses del Penedès per continuar amb la reducció del nombre d’aturats.

Un altre dels aspectes que s’ha tractat ha estat el desig que no es produeixi tensió social per la situació política a Catalunya i que es pugui lluitar contra el greu problema de la violència de gènere.

En el transcurs de la tertúlia també s’ha especulat en la possibilitat o no que al 2018 hi torni ha haver algunes eleccions. En principi és un any sense eleccions previstes. Les més properes han de ser les municipals del 2019, però donades les circumstàncies polítiques del país no es pot descartar res.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: