Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca obté el certificat Biosphère

Vilafranca ha obtingut el certificat Biosphère que atorga l’Institut per al Turisme Responsable, una institució avalada per l’UNESCO.

La regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, ha explicat en roda de premsa que fa un any l’Ajuntament de Vilafranca va signar la Carta de compromís per al Turisme Responsable, un text orientat a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i als resultats de la Cimera del Clima de París.

La regidora ha explicat que el Servei de Turisme ha estat l’impulsor del projecte per obtenir aquesta certificació però que s’hi han implicat totes les àrees de l’Ajuntament d’una forma transversal. Rius considera que sostenibilitat “ho és tot” i el fet de complir d’ara en endavant amb els requisits del certificat Biosphère ajudarà a que Vilafranca construeixi les bases del turisme que vol.

El gerent de l’Institut de Turisme Responsable, Tomás Azcárate, ha afirmat que el turisme és la indústria principal des del punt de vista econòmic tot destacant que “sostenibilitat i turisme van de la mà cada vegada més”. En relació a la certificació que ha rebut Vilafranca, Azcárate ha posat en valor la implicació de l’Ajuntament.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha afimat que el certificat Biosphère “és més important del que sembla” i ha destacat que l’ajuntament treballa perquè la concepció del turisme a la vila suposi un benefici per al visitant però també per a la ciutadania vilafranquina.

A Catalunya, només Vilafranca del Penedès, Barcelona, Sitges, Tossa de Mar i la Diputació de Barcelona han obtingut el certificat Biosphère.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: