Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès és la comarca amb més places d’allotjament de turisme rural de la província

D’altra banda, els indicadors d’evolució turística de l’Alt Penedès presenten aquest 2016 una oferta lleugerament superior a la del 2015.

Segons dades de l’Informe sobre “Activitat turística de la Destinació Barcelona 2017”, elaborat per Turisme de la Diputació de Barcelona i que recull dades de l’any 2016, la comarca de l’Alt Penedès és la que ofereix més places de turisme rural, amb un 39%, seguida de l’Anoia, el Moianès i Osona. Pel que fa als habitatges d’ús turístic, l’Alt Penedès compta amb el 17% de les places, pel darrera del Garraf, amb un 38%. En total, l’Alt Penedès va rebre, l’any 2016, 12 mil turistes.

D’altra banda, els indicadors d’evolució turística de l’Alt Penedès presenten aquest 2016 una oferta lleugerament superior a la del 2015. Així, el nombre de places hoteleres ha augmentat un 5%, xifra que representa 34 places més en nombres absoluts. Els establiments de turisme rural es mantenen igual que l’any anterior; els habitatges d’ús turístics augmenten en gairebé un centenar de places i les places d’apartaments turístics es mantenen igual que l’any passat.

Pel que respecta a la demanda, els turistes allotjats en establiments de turisme rural creixen en un 12,6%, uns 1.500 turistes més que l’any 2015, i les pernoctacions augmenten un 16,3 %, més de 6.000 nits.

En relació amb la recaptació de la taxa turística, l’Alt Penedès representa un 0,54 % de la demarcació de Barcelona sense el Barcelonès i registra un total de 34.102 euros l’any 2016, un increment del 34,6 % respecte a l’any anterior.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: