Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cafès Novell aposta per normalitzar les càpsules compostables al mercat

L’aposta de l’empresa vilafranquina per les càpsules biodegradables de cafè ve de lluny i segueix la línia de responsabilitat social de Cafès Novell.

Després de proves, investigacions i col·laboracions amb altres empreses, al mes d’abril van treure al mercat la primera càpsula de cafè compostable compatible amb les cafeteres de la marca Nespresso. Les càpsules, que contenen cafè ecològic, estan fetes de materials 100% compostables i només cal que el consumidor les llenci a la brossa orgànica un cop s’hagin fet servir.

El responsable de l’àrea retail de Cafès Novell Carles Sanz explica els materials amb què estan fetes les càpsules.

Sanz explica que el material de les càpsules és una mica més car que els plàstics o l’alumini que es fa servir per les càpsules convencionals. Però aquestes darreres generen un residu molt difícil de reciclar i, menys encara, d’eliminar. L’objectiu de Cafès Novell és estendre l’ús de les càpsules compostables tot posicionant-se al mercat principalment per ser un bon cafè però també per no generar residus perjudicials pel medi ambient.

A banda del premi Respon.cat, Cafès Novell ha obtingut recentment el Premi Catalunya d’Ecodisseny en la categoria de producte acabat. El premi s’emmarca en l’estratègia catalana d’eco disseny, per incorporar criteris ambientals que assoleixin productes més sostenibles, més segurs i menys tòxics, amb un consum menor de recursos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: