Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La ‘Music Academy for Young Professionals’ fa un curs d’estiu a Vilafranca

Des de l’acadèmia buscaven poder fer el curs presencial en un lloc on els participants estiguessin concentrats en espais propers i Vilafranca era una bona opció en aquest sentit.

Fins aquest dimecres un grup de joves intèrprets provinents de diferents països estan rebent formació de professors de la ‘Music Academy for Young Professionals’ aprofitant les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca.

Es tracta d’un curs d’estiu que té un format híbrid i la part presencial s’està fent a la capital de l’Alt Penedès des del 23 de juliol. Els joves alumnes reben formació de violí, viola, violoncel i piano, i aquest dimarts, a les vuit del vespre, mostraran la feina feta en un concert a l’Auditori de Vinseum.

Els joves tenen la voluntat d’aprofitar aquests dies per millorar encara més el seu nivell musical aprofitant classes amb professors de primer nivell que els ajuden a avançar tant tècnicament com en els àmbits personal i emocional per afrontar un recital.
Sofía Huerta és una jove pianista d’11 anys de San Sebastián que participa en aquest curs.

Hem parlat amb dues violinistes que imparteixen classes en aquest curs internacional. Jaram Kim i Barbora Valiukevičiūtė ens parlen del projecte i conviden tothom a conèixer el talent dels joves estudiants.

Tota aquesta gent jove ve de diferents parts del món. Tenim estudiants de Corea, d’Israel, d’Amèrica. És un grup internacional format per gent molt jove que, a més, són uns professionals extraordinaris i que toquen increïblement bé. Així que convidem tothom a veure’ls als concerts i a conèixer aquests grans talents. I afortunadament tenim també estudiants de Madrid, per exemple, i a mesura que el projecte creix cada cop hi ha més estudiants espanyols, de Madrid, Barcelona, de tot arreu, que s’estan afegint. Així que hem consolidat una col·laboració internacional entre estudiants i músics.

Des de l’acadèmia buscaven poder fer el curs presencial en un lloc on els participants estiguessin concentrats en espais propers i Vilafranca era una bona opció en aquest sentit.
El director de l’Escola de Música M. Dolors Calvet, Carles Sanz, valora l’oportunitat de tenir alumnat i professionals d’alt nivell a Vilafranca que brinda aquesta estada.

Alumnes de l’escola vilafranquina han pogut participar com a oients de les sessions semi-professionals. A banda del concert d’aquest dimarts a l’auditori del Vinseum, dimecres i dijous, com a cloenda, es faran concerts a l’Auditori Montserrat Junyent de l’escola de música.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: