Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballs de restauració de la façana sud de Santa Maria acabaran a principis de desembre

Les obres van començar la setmana després de la festa major de Vilafranca i consisteixen a continuar amb la restauració de la façana sud de la Basílica.

Està previst que els treballs acabin a principis del mes de desembre.

Les tasques que s’estan desenvolupant ara a Santa Maria donen continuïtat a les intervencions que ja es van fer a començaments del 2016 amb el primer tram de la façana sud, des de l’absis i el campanar fins a la porta lateral. En aquest cas, inclou els següents tres trams de paret fins arribar al campanar de la façana principal.

En aquesta part de l’edifici s’està fent la neteja dels murs, l’extracció de les reixes dels rosetons laterals i les finestres, la reparació de les teulades de les capelles, els contraforts i la part superior dels murs, i la recuperació de les pintures del tram al costat de la porta lateral.
Des de la Comissió Santa Maria 2020, Josep M. Feliu, explica el que s’hi està fent ara i afegeix, com a curiositat, que han localitzat un joc antic gravat en una de les pedres que han netejat els operaris.

A banda del sector de la teulada, la restauració de la resta del mur implica intervenir sobre elements com les gàrgoles o els vitralls.

La fase actual de les obres, pressupostada en uns 115.000 euros, va venir precedida per l’actuació a l’altra part d’aquesta mateixa façana i, anteriorment, per la restauració dels dos campanarets de la façana principal i la substitució de la creu.

Un cop acabin aquests treballs, s’haurà d’afrontar la fase relativa a la teulada de l’edifici, una de les més complexes de tota la restauració.

Els fons per a la restauració de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca s’estan obtenint a través de subvencions, però també gràcies a les aportacions de particulars, la loteria – que va quedar esgotada en tan sols unes setmanes- i als beneficis que s’obtenen de la organització d’esdeveniments culturals, com el concert que tindrà lloc aquest diumenge, a les set de la tarda, en homenatge a Mossèn Jaume Berdoy. La Polifònica i l’Orquestra de Cambra del Penedès hi interpretaran el Rèquiem de Mozart.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: