Dimecres, 26 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més coherència i transparència en matèria d’ordenances fiscals

La sindicatura d’empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès reclama més coherència i transparència entre les ordenances fiscals.

La sindicatura d’empresa de la FEGP ha presentat aquest setmana un informe en el qual es comparen les ordenances fiscals de diferents municipis del Penedès i el Garraf. En concret s’han tingut en compte aquelles taxes i bonificacions que afecten l’activitat empresarial. L’estudi constata la dificultat de la comparativa, en tenir cada ajuntament criteris i barems propis; el fet que la instal·lació d’un negoci en un municipi o un altre pot tenir un cost molt diferent; i la dificultat que tenen els contribuents per trobar tota la informació que requereixen respecte les ordenances, així com l’interlocutor adequat en cada cas.

L’anàlisi ha revisat impostos i taxes com l’IBI, l’IAE, l’ocupació de sòl públic, la recollida de residus o el servei d’aigua a Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges, com a municipis representatius de la comarca del Garraf; Vilafranca, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos i Olèrdola, a l’Alt Penedès; i El Vendrell, l’Arboç i Calafell, al Baix Penedès. La principal conclusió de la comparativa és que el cost d’instal·lació d’una empresa pot ser molt diferent d’un municipi a un altre.

La FEGP, amb l’estudi a les mans, creu que els ajuntaments haurien d’estudiar les modificacions de les ordenances tenint en compte les empreses i no basar-se només en la necessitat de quadrar pressupost.

L’assessoria Qualitat i Gestió, amb Joan Rovira al capdavant, ha estat l’encarregada d’elaborar l’estudi. Rovira explica que hi ha multitud de factors que influeixen en la decisió d’instal·lar una empresa a un municipi a un altre i destaca que seria necessària una major coherència de criteris en les ordenances fiscals.

La presentació de l’estudi coincideix amb el calendari de redacció de les ordenances fiscals per l’exercici 2018 de molts ajuntaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: