Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca obriran la diada de Tots Sants

Els Castellers de Vilafranca obriran la diada de Tots Sants, on volen portar el 3 de 10, la torre de vuit i el quatre de nou sense folre i el pilar de vuit.

Aquest dimecres al vespre es va celebrar a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, el sorteig per determinar l’ordre d’actuació a la Diada de Tots Sants del proper dimecres 1 de novembre. Tal com va estipular el sorteig, els amfitrions, els Castellers de Vilafranca, seran els encarregats d’obrir plaça. Els segons en actuar seran els Capgrossos de Mataró i, després, els Castellers de Sants. Tancaran ronda els Xiquets de Tarragona. El president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, remarcava que serà el 30è aniversari de la diada, una cita que s’ha de reivindicar tenint en compte el seu historial.

Pel que fa als objectius d’aquest any, els Verds volen portar a plaça el 3 de 10 amb folre i manilles, la torre de vuit sense folre, el quatre de nou sense folre i el pilar de vuit amb folre i manilles.

Els Capgrossos de Mataró volen millorar la seva millor actuació incorporant el pilar de vuit, que s’afegiria així a la torre de nou amb folre i manilles i el cinc de nou amb folre, però també tenen una cita important abans de Tots Sants a Girona que els podria condicionar.

Els Xiquets de Tarragona també arribaran a Vilafranca amb ganes de màxims i la intenció de completar l’anomenada tripleta vilafranquina i culminar amb el pilar de vuit.

Finalment, els Castellers de Sants volen fer a Vilafranca el tres i el quatre de nou amb folre i la torre de nou amb folre i manilles. La intenció és completar l’actuació amb el pilar de set amb folre.

L’actuació de Tots Sants començarà a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila i seguirà el model de funcionament de la diada de Sant Fèlix. Però hi haurà activitat des de primera hora.

A les 9 del matí hi haurà les habituals matinades i, a partir de dos quarts de 10 del matí, esmorzar popular a la nau de Cal Figarot. A les 11, es farà la tradicional fotografia de la colla a la Plaça Jaume I, just al costat de la Basílica de Santa Maria, i la fotografia de la canalla davant del monument als castellers.

Abans de l’actuació, ja a la plaça de la Vila, els grallers tocaran el Cant dels Segadors. La diada no es mantindrà indiferent al moment polític que viu Catalunya i arrencarà amb un acte “en defensa de la democràcia i de condemna per les actuacions contra les institucions catalanes”, que es determinarà en breu. Probablement seran pilars de les colles sostenint una pancarta amb el lema ‘Democràcia’.
Un cop finalitzada la Diada de Tots Sants, es farà dinar a Cal Figarot i, al voltant de dos quarts de 8 del vespre, concert de Miquel del Roig, també al local dels Castellers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: