Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bones sensacions en els actes al voltant de la setmana mundial de la lactància materna

Divendres durant tot el dia i dissabte al matí l’Escorxador de Vilafranca acollia els actes al voltant de la Setmana Mundial de la Lactància Materna.

Unes activitats organitzades enguany per les llevadores del Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de l’Alt Penedès. Com explica la llevadora Susi Huguet, les activitats s’adreçaven a famílies embarassades, amb nadons i amb nens i nenes fins els 3 anys.
Des de l’equip de llevadores de l’ASSiR, consideren que encara queda molta feina per fer, tot i que en els darrers anys s’ha treballat intensament per conscienciar les famílies dels avantatges de l’alletament matern.
Huguet comentava que en aquests darrers anys s’han desmuntat molts dels mites contraris a l’alletament matern, i situacions en què s’animava les famílies a deixar plorar els fills i no agafar-los per calmar-los i consolar-los, com es fa en el cas de donar pit.
Al llarg de la jornada es van fer diferents xerrades i tallers. Per exemple, divendres a la tarda es va parlar sobre el co-llit i la mort sobtada dels nadons, i es va fer un taller de portanadons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: