Dijous, 23 de maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La Setmana de la Lactància Materna servirà per reivindicar una millor conciliació laboral i donar a conèixer el banc de llet

El lema de la celebració promoguda per l’Organització Mundial de la Salut i UNICEF és aquest any “Alletar i treballar: fem que sigui possible!” La conciliació entre la feina i l’alletament tendeix a ser complicada, sobretot quan la lactància s’allarga en el temps.

Sovint les dones no s’atreveixen a demanar a la direcció de l’empresa disposar d’un espai de temps per a extreure’s llet al seu lloc de treball un cop s’ha acabat el permís de lactància i, quan ho fan, no sempre obtenen una resposta comprensiva.

La llevadora Neus Montserrat, especialitzada en lactància materna, recorda que la OMS recomana donar el pit fins als dos anys i explica que, a la feina, només caldria una mica de flexibilitat per part de directius i companys.

L’altre tema que vol potenciar la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna a Vilafranca és el banc de llet. Ja fa uns anys que, a demanda de les UCIS neonatals, es va detectar la necessitat de disposar d’estocs de llet materna procedent de mares donants per alimentar nadons prematurs d’extrem baix pes perquè és l’aliment que millor toleren i el que més beneficis té per a la seva salut.
La vilafranquina Montse Ruiz és una d’aquestes donants i explica clarament perquè va decidir donar la seva llet.

Mares com la Montse, amb una lactància ja plenament consolidada, han pogut tenir dificultats al principi de donar el pit. El grup d’ajuda mútua Pit Penedès, amb mares assessores a Vilafranca i als Monjos, és l’espai ideal per a solucionar aquestes dificultats i sentir-se acompanyada.

Pit Penedès organitza aquest dissabte la setena festa de la lactància materna en el marc de la Setmana Mundial. Començarà a les cinc de la tarda al pati de l’Escorxador i hi haurà tallers infantils, xocolatada i la lectura del manifest a càrrec de Sara Ayoso, a més de la presència de l’estand informatiu del banc de llet materna.

El dimarts vinent a les sis de la tarda, a la sala d’actes de l’Escorxador, es farà el col·loqui “Alletar i treballar: com ho heu fet possible?”, que conduirà la mare de dos fills, mestra i assessora de Pit Penedès Patrícia Salguero. Per fer compatible la participació al col·loqui amb la presència dels fills hi haurà una sala amb servei d’acollida i jocs per a la canalla.

Finalment, el dijous 15, el focus se centrarà en el banc de llet materna. La tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Catalunya Marta Hernández pronunciarà la conferència “El banc de llet materna. La llet que dóna vida” a les sis de la tarda, també a l’Escorxador.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

00:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.
01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
01:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: