Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Pinnae vota en contra del procés de fusió entre BMN i Bankia

Pinnae estudia les possibilitats legals que té per impugnar la fusió de BMN amb Bankia sense deixar de pensar en el futur de la fundació.

La Fundació Pinnae, representant de la Plataforma en defensa dels accionistes minoritaris de BMN, va votar aquest dijous en contra del procés de fusió amb Bankia a la Junta General d’Accionistes de BMN celebrada a Madrid.

Pinnae, que és el cinquè major accionista de BMN, no està d’acord amb el valor del bescanvi de les accions perquè el considera molt inferior al real. El valor total és d e 825 milions d’euros quan, segons explica el president de la Fundació Pinnae Martí Solé, el FROB va desestimar a la primavera una oferta de 1.300 milions d’euros en considerar-la baixa. Des de llavors, les negociacions entre BMN i Bankia, amb el FROB com a principal accionista d’ambdues entitats, han avançat fins a ratificar el procés de fusió malgrat el vot contrari de Pinnae i altres petits accionistes.

Ara, Pinnae estudia les possibilitats legals que té per impugnar l’acord i obtenir un valor més gran de les accions. Però la fundació no deixa de pensar en el seu futur i ha de sospesar si val la pena engegar un procediment judicial.

Si tot quedés com ara, les accions de Pinnae, tot i estar infravalorades, començarien a donar dividends i permetrien que la fundació tingués més recursos per actuar dels que té ara.

La Fundació Pinnae té ara 60 dies per decidir si tira endavant la impugnació o no. La decisió dependrà del patronat de la fundació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: