Dilluns, 3 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Una foto recorda al primer alcalde democràtic d’Olèrdola

Una foto recorda al primer alcalde democràtic d’Olèrdola

S’ha col·locat al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olèrdola la fotografia de Josep Raventós Valldosera, el primer alcalde escollit per sufragi universal.

Abans de l’inici de la sessió ordinària de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrada aquest dimarts al vespre, va tenir lloc l’acte de col·locació al saló de sessions de l’Ajuntament de la fotografia de Josep Raventós Valldosera, primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal.

Amb l’impuls de l’Ateneu Mogenc “Fem poble”, la col·laboració de la família i la implicació de l’Ajuntament, el passat dissabte 17 de juny tenia lloc a Can Torres un acte de dignificació i restitució de Raventós Valldosera, que va incloure la descoberta d’un monòlit on es recorda que Raventós Valldosera va néixer l’any 1886 a Cal Míliu de la Barquera i va morir el 17 de juny de 1941 a l’exili, al poble francès de Melun. La placa fa constar que va ser el primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal i va ser “defensor dels drets dels rabassaires i dels ideals de la República”.

La fotografia que des d’aquest dimarts encapçala la galeria d’alcaldes presents en el saló va ser cedida per la família. La imatge va ser col·locada per Jordi Arnabat Castellví, besnét  de Josep Raventós Valldosera. En el moment de la col.locació de la fotografia, al saló de sessions hi havia membres de la família i representants de l’Ateneu Mogenc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: