Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Continua la vaga en la recollida de residus porta a porta un mes després

La Mancomunitat i l’ajuntament de Sant Sadurní denuncien la crema de deixalles i contenidors, mentre que Olèrdola preveu aprovar un decret per retirar la brossa acumulada als carrers.

Divendres a la nit es va registrar un foc al punt d’emergència instal·lat al carrer Alacant amb el carrer Barcelona que va requerir de l’actuació de bombers, policia local i mossos d’esquadra. De fet, la setmana passada ja s’havien registrat episodis similars, amb la crema de diversos contenidors de vidre. L’Ajuntament de Sant Sadurní ha condemnat rotundament «aquest tipus d’accions incíviques i de desordre públic que suposen un risc i un perill molt elevat per a la ciutadania».

La Mancomunitat també s’ha sumat a la condemna. La setmana passada es va interposar una denúncia a la comissaria dels mossos d’esquadra per la crema de residus efectuada uns dies enrere al municipi d’Olèrdola i des de la institució s’informa que «prendran totes les mesures legals necessàries per evitar que aquestes situacions es vagin reproduint». Aquest vespre, a les 19.30h, la Mancomunitat ha convocat una assemblea per aprovar l’expedient sancionador contra PreZero, que podria acabar suposant una multa de 400.000 euros.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Olèrdola aprovarà aquest dilluns un decret per declarar «la situació d’emergència sanitària» i poder retirar la brossa del carrer. El decret preveu la contractació d’emergència d’una empresa que efectuï aquestes neteges. Des de l’Ajuntament s’espera que la neteja es pugui realitzar aquesta mateixa setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: