Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca sumen a Esplugues la seva 40a. població de castells de 9

Just vint anys després de la seva única presència a la plaça d’Esplugues al Baix Llobregat per Festa Major, els verds hi porten castells de 9

Els verds han notat i molt el doble compromís del cap de setmana, a banda de ser un diumenge complicat amb les convocatòries davant dels Ajuntaments, que ha fet minvar i molt el número de camises desplaçades fins a Esplugues de Llobregat. Els Castellers han saldat la seva segona estada a la Festa Major de Sant Mateu, on hi havien actuat l’any 1997, amb els dos castells bàsics de 9 i el 3 de 8 amb l’agulla.

Descartada la possibilitat de dur la torre de nou emmanillada, han obert plaça amb el 3 de 9 amb folre que han treballat més que altres dies, el dotzè de l’any. Els Verds sumen d’aquesta manera el seu 3 de 9 amb folre número 300 descarregat de la seva història, la primera colla que ho assoleix, i a més destacar que es la 40a. població on els vilafranquins hi han plantat castells de 9. Al Baix Llobregat els Castellers de Vilafranca havien fet castells de nou a Cornellà, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Molins de Rei i El Prat. Han seguit la diada amb el 4 de 9 amb folre, fet al segon intent. El primer amb rengles massa tancades ha recomanat baixar-lo. En repetició i amb molta feina al folre i a terços, el castell duia alguns canvis en els pisos baixos, l’han completat suant força el seu tretzè quatre del 2017. Com a punt d’anècdota dir que els Castellers de Vilafranca trenquen una ratxa de 53 quatres de nou seguits sense cap errada que datava del 28 de juny de 2014. Han completat la diada amb el tercer 3 de 8 amb l’agulla de l’any i el desè pilar de 7 amb folre.

Els Capgrossos de Mataró que com els verds no anaven sobrats de camises, han aprofitat la bona entesa de plaça entre les tres colles per descarregar una molt bona tripleta màgica, amb un treballat 4 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8 que ha estat el castell d’inici. S’han acomiadat amb el pilar de 6.

La colla local dels Castellers d’Esplugues s’han quedat sense castells de 8, al juliol havien completat la primera clàssica de vuit del seu historial. Avui la canalla no els ha volgut pujar ens els castells grans. Han pogut completar la Torre de 7 i el 5 de 7, però han deixat en intent desmuntat tant el 3 com el 4 de 8.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: