Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ball de Nans fa protagonista el cap del Quique del pregonet de la festa major dels petits

L’escenari de la Rambla de Sant Francesc ha acollit aquest 1 de setembre el ja tradicional pregonet, tot just abans de l’inici de la cercavila dels balls de la festa major dels petits.

Aquest 2017 els encarregats d’oferir-lo han estat els membres del ball dels Nans, que han volgut fer protagonistes els caps que duen durant els tres dies de la més típica. Jordi Giralt, membre del ball de Nans, explica que els va fer molta il·lusió quan van rebre l’encàrrec, tot i que reconeixien que només fa un mes que els ho van dir.
Els Nans, han aprofitat comptar amb un nan que representa el quique dels cavallets, per tal de donar-li protagonisme també en aquesta festa major dels petits.
De fet el pregonet es va iniciar amb el graller i la pipera buscant el Quique dels cavallets, ja que havia de fet el pregó i no havia vingut.
Finalment, i després de l’aparició de diversos nans més dalt de l’escenari, feia la seva aparició el del Quique, que recordava que arribava tard perquè estava en una reunió per reclamar que es recuperin els cavallets que va donar a l’ajuntament.
Un cop acabat el pregonet va ser el moment de l’encesa de la tronada a la mateixa Rambla de Sant Francesc, amb els administradors acompanyats de petits familiars i amics, que va donar el tret de sortida a la cercavila que com sempre obria el drac de Vilafranca, en aquest cas el drac petit. Darrera seu, com és habitual la resta del seguici festamajorenc amb tots els balls representats per anar fent via pels carrers del centre fins a la plaça de la Vila on van oferir els balls de lluïment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: