Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Roger Subirana i José Luís López han col·laborat per fer possible l’èxit de “Mi amigo Naim”

El curtmetratge ha estat premiat en diferents festivals, i ambdós posen en relleu la combinació de les imatges i la música.

El director José Luís López és el responsable d’aquest curtmetratge que ha estat reconegut darrerament en diversos festivals a nivell internacional, i que compta en la seva banda sonora amb la música del vilafranquí Roger Subirana. Ambdós han visitat els estudis de Ràdio Vilafranca per participar en el magazine Gamma Extra d’estiu, on han parlat d’aquest curtmetratge i de la seva relació professional.
López ha recordat que “El meu amic Naim”, narra la història d’amistat entre una nena espanyola de 8 anys i un immigrant africà negre obligat a sobreviure amb les sobres que troba en els contenidors d’escombraries. El curtmetratge mostra, de forma aparentment innocent i amb un llenguatge cinematogràfic directe, dos grans problemàtiques. L’alarmant increment de la pobresa en l’anomenat primer món; i les problemàtiques que es plantegen amb l’arribada de nous immigrants a Europa.
El film vol arribar al públic a través de les imatges, però López explica que la música hi havia de tenir un paper important, i que tenia clar que havia de ser de Roger Subirana.
Per la seva banda, Subirana comenta que quan va llegir el guió va tenir clar que volia participar-hi, però que era ja en la fase final de producció del curtmetratge i que el temps se’ls tirava a sobre. Per aquest motiu va acabar adaptant algunes de les seves composicions per aquest projecte.
Va centrar-se en peces amb molt de sentiment i amb un significat profund per a ell, com per exemple “Point of no return”.
Espera què, en properes col·laboracions amb López, pugui fer composicions originals per els seus films.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: