Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre de Lluís Masachs també serà una de les recompensa als mecenes de “Milà…”

El llibre il·lustrat per Lluís Masachs serà finalment una de les recompenses als mecenes del documental ‘Milà, resistència a la muntanya’

Aquest mes d’agost la productora del documental i els representants del col·lectiu Correm per la Terra es troben a la recta final de la edició del documental que vol explicar i homenatjar la figura de Josep Milà i Atzet, pagès vilafranquí nascut el 21 de desembre de 1921 que, a més d’exercir resistència a les imposicions del franquisme des de l’excursionisme va acabar fent muntanya a més de 150 països de tots els continents del món, pujant els cims més alts de tots els països d’Europa.

El documental el promou l’associació Correm per la terra, que té per objectiu la promoció i el foment de l’esport de muntanya com a mitjà per conèixer i defensar la natura i cultura del territori.

L’audiovisual, que fa la productora vilafranquina Nebraska Produccions, es finança en bona part amb micromecenatge a través de Verkami. Justament aquesta fórmula de finançament ha tingut un efecte crida que ha provocat un canvi en els calendaris previstos. S’havia previst l’estrena pel setembre, però mitjançant el ressò de Verkami, a banda de les aportacions econòmiques també molta gent es va posar en contacte amb els responsables del documental afegint més informació del personatge.

L’èxit de la campanya va fer que l’objectiu inicial de 6.000 euros s’ampliés. Finalment es van recaptar prop de 9.000€ amb 311 mecenes.

Aquesta aportació va animar a reforçar les recompenses per els mecenes amb l’edició d’un llibre il·lustrat per Lluís Masachs. Un llibre que es confirma que acompanyarà el documental en l’estrena el proper 4 de novembre.

Des de Correm per la terra, Xavi Aranda explica que Milà il·lustra la resistència de moltes persones i que cal explicar la seva història.

En aquests moments s’està treballant en la part final de l’edició del documental per afrontar tot seguit la postproducció. L’estrena serà el 4 de novembre a les set de la tarda a l’Auditori de Vilafranca. Llavors els mecenes rebran les seves recompenses en funció de les aportacions que hagin fet. Als qui no hi puguin assistir, se’ls hi enviarà a casa directament.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: