Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació de Veïns del Centre pensa que reformar la plaça de l’Oli pot revitalitzar la zona

Demanen que la possible instal·lació de terrasses en aquesta zona es faci complint amb totes les normatives, i recorda a l’Ajuntament la necessitat de vetllar per els edificis buits del Centre.

Ja fa un temps que s’estan duent a terme les obres a la zona de la plaça de l’Oli, un dels espais emblemàtics de Vilafranca. Des de l’Associació de Veïns del barri del Centre, la seva president Esther Ribas comenta que eren unes obres convenients per actuar en una zona que començava a estar degradada. Des de l’Associació estant seguint l’evolució dels treballs, i consideren que pot aportar coses positives. Un dels temes que ha generat polèmica entre els veïns de la zona és la possibilitat d’ubicar terrasses de bar en aquesta zona. Ribas considera que caldrà seguir la qüestió amb atenció, però que si es regula bé i es compleix amb la normativa pot ser un fet que ajudi a donar vida a un espai on ara mateix hi ha molts locals buits.

Una altra qüestió que preocupa a l’Associació és la proliferació de coloms i la brutícia que generen en alguns espais del barri. Ribas comenta que no és una problemàtica nova, i que fa temps que en parlen i ho tracten amb l’Ajuntament. En aquest sentit remarca que és tracta d’una situació que s’ha anat agreujant amb els anys ja que el fet que hi hagi bastants edificis buits i mig abandonats al barri faciliten que els coloms hi facin colònies i generin problemes. Tant de brutícia per els excrements com per el fet que ne alguns edificis s’han trobat coloms morts.

Des de l’Associació consideren que cal actuar i fer que els propietaris vetllin per les condicions dels seus edificis, ja que es genera també un problema de seguretat donat que algunes façanes estan en molt mal estat.

Finalment Ribas explica que també fa temps que estan demanant a l’Ajuntament que es pugui disposar de zones verdes d’aparcament al barri, ja que tot és zona blava i això dificulta que els veïns puguin aparcar amb més facilitats. Des de l’Associació recorden que fa un temps hi havia unes targetes de residents que permetien l’estacionament temporal gratuït, però demanen una solució definitiva a aquesta problemàtica.

Els veïns també volen recordar que continuen tenint algunes reclamacions que fa temps plantegen a l’equip de govern, i que de moment no han obtingut resposta. Una seria al carrer Sant Jocund amb una part de la vorera molt estreta que dificulta el pas dels veïns i l’accés a un local comercial; i el fet que algunes de les places de zona blava que hi ha a la zona compliquen molt també la mobilitat i el propi estacionament. També reclamen que es mantinguin i dignifiquin alguns espais com podria ser la Font de Sant Sebastià o que s’il·lumini el campanar de la Trinitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: