Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ball de Diables ha portat una urna gegant a la Plaça de la Vila

Aquest matí de dijous l’amenaça de pluja era evident i així ho indicaven les previsions.

Per aquest motiu els administradors han optat per suspendre la cercavila de la basílica a la plaça i traslladar directament els balls a l’empostissat avançant l’inici de l’actuació a un quart de dotze. A més, i després d’una reunió amb tots els balls, s’ha decidit que en primer lloc actuessin primer els tres balls parlats Diables, Serrallonga i Gitanes.

Així , doncs, els primers en actuar han estat el Ball de Diables que ha començat amb una versió reduïda de l’acte sacramental, eliminant les entrades de foc. A les 11 i 24 minuts començaven ja amb els seus versos satírics. Uns versos que com sempre han fet un repàs crític a l’actualitat política i social de Vilafranca, sense oblidar altres aspectes més generals.

Per començar han adreçat una crítica als veïns del centre i al govern municipal per les restriccions d’activitats al carrer.

D’altra banda els Diables han tingut també un record pel Fèlix Balañà, l’espardenyer que s’ha jubilat. L’han fet sortir a l’empostissat.

Els versos dels Diables també han fet referència als 35 anys dels Xicots, i han criticat a l’oposició i al govern municipals.

En concret han titllat l’alcalde de xèrif, en un vers pronunciat dalt d’un cavall i amb música de western. Tampoc han faltat crítiques als administradors, als autors del programa i l’estampa.

També han fet baixar al pregoner, Quique Moya, que s’ha assegut en uns cavallets i han anat escoltant versots pronunciats per diverses generacions de diables vilafranquins.

L’actuació dels Diables ha finalitzat amb un número musical en relació al referèndum de l’1 d’octubre.  Ha entrat una urna gegant anunciant que a Vilafranca es podrà votar per la independència amb música de la pel·lícula de Disney Aladín.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: