Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Firart celebra els seus trenta anys amb una cinquantena d’artistes i incorpora un nou format

La trentena edició de l’autoservei de pintura que organitza Petit Format ha estat presentada en un acte a Caves Nadal.

En motiu de l’aniversari, els organitzadors i Nadal van convidar els artistes participants a una copa de cava a la finca Nadal de la Boadella aquest passat divendres al vespre.
La celebració va servir per presentar també les novetats d’aquesta nova edició del Firart, una iniciativa que busca posar l’art a l’abast de tothom i recollir recursos per la festa major de Vilafranca.
Aquest 2017 hi participaran una cinquantena d’artistes, com explica Ramon Nadal.

Un dels membres de l’organització, Quim Jubert, destacava el paper del Firart en la difusió de l’art “que parla per sí sol”.

Les obres costaran entre 50 i 175 euros, excepte les peces més grans que tenen un preu lliure superior. Però, enguany, s’incorpora un format intermig amb un preu de sortida d’entre 200 i 250 euros.

Una altra novetat serà l’exposició, durant tot el mes d’agost, a establiments del Centre Vila, d’obres del Firart en format de postal. Els clients dels establiments poden mostrar en les seves compres la targeta Vilafranca Comerç per participar en el sorteig d’una de les mil obres que hi haurà al Firart d’enguany.

El Firart es clourà el dia 1 de setembre amb la tradicional subhasta, que aquest 2017, conduirà l’actriu Cristina Dilla. Serà a dos quarts de set de la tarda al pati de l’escola Estalella i Graells. Però les obres del Firart es mantindran a la Capella de Sant Joan fins al dia 2 de setembre, en caure en dissabte. El dia de la subhasta també seran lliurats els Premis Nadal Cava, que l’any que ve compliran 25 anys. El responsable de Nadal, Xavier Nadal, remarcava el compromís de les caves amb el Firart i l’agraïment a organitzadors i artistes, així com al jurat del premi i als administradors.

Per la seva banda, en nom dels administradors de la festa major, Max Margalef augurava un bon Firart en l’any de la seva trentena edició.

L’exposició del Firart es podrà visitar des del 26 d’agost a la Capella de Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: