Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de la mesquita de Vilafranca avancen lentament durant l’estiu

La nova mesquita que s’està construint al sector dels Cirerers avança lentament durant l’estiu ja que és un dels moments en que la majoria de musulmans que fan de mà d’obra viatgen al seu país.

Les obres d’aquest edifici de culte islàmic estan en fase de preparació del sòl per a posar les rajoles, col·locar el fals sostre i les plaques amb motius àrabs a la façana. Tot i que depenen molt dels recursos econòmics dels quals disposen, des de la Comunitat Musulmana de Vilafranca creuen que la mesquita podrà estar acabada en un any o any i mig. La mesquita estarà formada per una sala de 200 m2 a la part de dalt per al culte de les dones, una sala central abaix de 500 m2 per a homes i un soterrani on es faran aules d’ensenyament de l’alcorà i la llengüa àrab així com català i castellà.

La nova mesquita tindrà una capacitat per a 1000-1500 persones. En un divendres normal solen tenir unes 700 persones però en dates destacades com el dia del xai o la festa del Ramadà es dobla aquesta quantitat. És per això que les dues mesquites que hi havia a Vilafranca, al carrer Moja i a l’Espirall, es quedaven petites.

La Comunitat Musulmana de Vilafranca, des de l’inici de les obres de la mesquita als Cirerers al 2015, es va comprometre a tancar la del carrer Sant Sadurní al barri de l’Espirall un cop finalitzada la nova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: