Dimecres, 5 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comunitat musulmana viu un Ramadà confinat amb les celebracions a nivell de nucli familiar

La comunitat musulmana de Vilafranca ha adaptat a l’actual situació de confinament un punt tant important del seu calendari com el Ramadà. Una celebració normalment amb molta relació social i familiar

Des del passat 24 d’abril els musulmans d’arreu estan de celebració d’un dels punts destacats del seu calendari. El Ramadà. Una celebració amb un fort caire familiar i de comunitat que enguany s’ha de viure també d’una manera diferent.
Com explica el portaveu de la comunitat musulmana de Vilafranca Mohssen Choaibi, sempre han estat actius i participatius amb les accions que es fan a la vila. I en l’actual situació de confinament i excepcionalitat, ja des d’un primer moment es van suspendre les pregaries a la mesquita i es col·labora amb la recollida d’aliments per el Rebost Solidari.
En relació a com s’està vivint el Ramadà, explica que estan seguint les recomanacions que dona el govern, que de fet són similars als preceptes que els marca la seva religió.
El Ramadà és sempre una festa de caire familiar i de comunitat, però aquest 2020 s’ha de viure tancats als domicilis i fent les celebracions dins del nucli de cada família. També les pregàries en aquests dies es fan a nivell familiar i cada persona les condueix en la mesura de les seves possibilitats.
El Ramadà es va iniciar el passat 24 d’abril, i te una durada d’un mes lunar. L’habitual és fer el darrer dia una gran celebració, amb un cercle més ampli de família i amics, que aquest any evidentment també s’haurà de deixar de banda i celebrar la fi del Ramadà a l’interior de cada domicili.
Aquesta celebració de final de Ramadà es va fer l’any passat a la plaça del Penedès, i des de la comunitat musulmana de Vilafranca esperen el 2021 poder tornar a fer aquesta celebració amb normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: