Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Meritxell Batet remarca la necessitat de millorar el transport ferroviari de l’Alt Penedès

Batet ha estat aquest dijous a la comarca i ha fet una trobada a la seu dels socialistes a Vilafranca en que ha aprofitat per parlar de infraestructures i sobre tot pel que fa a la comarca, del tren.

Portaveu adjunta de la direcció del Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats, i membre de l’executiva nacional del PSC, Meritxell Batet ha estat aquest dijous a la comarca i ha fet una trobada a la seu dels socialistes a Vilafranca en que ha aprofitat per parlar de infraestructures i sobre tot pel que fa a la comarca, del tren.
Abans, el portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, ha recordat que el pas del tren per la capital de l’Alt Penedès ha estat un tema central de l’activitat econòmica i també política des de fa molts anys.
Després de dos soterraments, ara el gran projecte és la urbanització de la llosa de cobertura. Però cal també, insisteix Romero, solucionar el tema de l’estació de Rodalies i el seu encaix en la nova planificació que s’està fent al barri.
Els socialistes consideren que per millorar aquesta mobilitat cap a Barcelona cal poder aprofitar el pas de l’Alta Velocitat per la comarca i la possibilitat de sumar els regionals al servei de rodalies. En aquest sentit, Meritxell Batet comentava que Vilafranca és un clar exemple que cal treballar per posar les infraestructures al servei de les persones. Es troba a mig camí entre Barcelona i Tarragona, però les infraestructures no estan al nivell de les necessitats dels ciutadans del segle XXI.
Rodalies no funciona i cal aconseguir sumant-hi el servei de regionals, que el servei millori.
Batet s’ha referit també al caos de l’aeroport d’aquests darrers dies, que ha qualificat de lamentable demostració de la poca atenció que presta el govern de l’estat a les necessitats dels ciutadans. Ha explicat que s’ha demanat la compareixença del Ministre al Congrés per donar explicacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: